Italian Greyhounds Irish Wolfhounds Puppies Litters Links Contacts


2009. 05. 16 - Pėdsekių lauko bandymai, Rietavas.

Šiandien Rietavo miškų glūdumoje vyko kraujasekių, pėdsekių lauko bandymai.

Anksti ryte, sutartoje vietoje būriavosi žmonės. Norinčių išbandyti savo šunis nebuvo daug, - viso 8 šunys. Du ilgaplaukiai taksiukai, lietuvių skalikas ir 5 bavarų pėdsekiai.


Buvo paruoštos 8 skirtingos U raidės, 600-1000 m. ilgio, kraujo pėdsakų trasos. Kraujo pėdsakų gale buvo paslėpta šviežia šerniuko iškamša. Apart to, buvo paruošta trasa be kraujo. Tik "kanopėlių" pėdsakai. Į specialių klumpių padą įveržiamos šerno kojos ir apsiavus pripėduojama trasa...

Visų pirma buvo tikrinamas ir vertinamas bendras šuns paklusnumas, reakcija į šūvį, po to,- tikrinamos kraujasekių darbinės savybės, - kaip šunys seka kraujo pėdsaku, kaip elgiasi aptikę "šerną".

Pasibaigus ieškojimams, buvo suskaičiuoti rezultatai, išrašyti diplomai. Bandymų dalyviai išsirikiavo, atsiėmė tai, ką uždirbo.

Nežiūrint į tai, kad daug teko pabėgioti paskui azarto apimtus šunis sekančius kraujo pėdomis, - visi buvo patenkinti: šunys,- kad turėjo progą aploti keistą šerną, šeimininkai ir teisėjai, - kad pagaliau galės pailsėti...Buvo šaunus šeštadienis.